www.vizetrendelek.hu - Markunion KFT gyorsrendeléses weboldala - Azonnali információ kérése, munkanapokon 8-16.30 -ig: +36 70 6300 336
információ
Markunion Kft.

Blog

Az egészség vajon mi?

Az egészség vajon mi?2021-04-16

Ha mostanság kellene toplistát készíteni arról, mi foglalkoztatja leginkább az embereket, akkor sanszos, hogy az egészség feljutna a dobogóra. Persze már a járványt megelőzően sem szenvedett ordító népszerűtlenségtől, de a Covid rátett pár lapáttal. Az egészség tipikusan az a téma, amit hajlamosak vagyunk alapértelmezettnek tekinteni és csak akkor foglalkozni vele, amikor kopogtat annak a lehetősége, hogy elveszítjük.

Tovább olvasom
Mit kívánhatnánk húsvétra?

Mit kívánhatnánk húsvétra?2021-04-02

A húsvét a kereszténység legrégebbi és legnagyobb ünnepe. A keresztény világ ilyenkor emlékezik meg Jézus keresztre feszítéséről és feltámadásáról. De a húsvét gyökereiben felfedezhetők ősibb, nem keresztény ünnepek is. Ezek közös nevezője a tavasz köszöntése, a természet és az élet újjászületése. Az újjászületés egyfelől rímel a feltámadásra, másfelől azok számára is befogadható, akik nem gyakorolják a vallást. És ha valamikor, hát most tényleg jól jönne egy újjászületés. De hogyan?

Tovább olvasom
Minket ki fog megfékezni?

Minket ki fog megfékezni?2021-03-23

Nemrég járta be a hír a médiát, hogy egy kifogott bálna gyomrában 40 kg műanyagot találtak. Ami új rekord, bár sok büszkeségre nem ad okot. Mivel jellemzően egyszer használatos, eldobható műanyagokról van szó, amelyek nagyon könnyűek, el lehet képzelni, mekkora térfogatot képviselt szerencsétlen bálna gyomrában ez a 40 kilónyi szemét. A mi szemetünk. Ami egyetlen okból keletkezett és kerülhetett oda, ahol semmi keresnivalója: a kényelmünk miatt. Sokan és sokszor mondták már, hogy az emberi mohóság minden rossz oka. De ez nem igaz. A kényelem utáni vágy legalább annyi rossznak az oka. A negatív tulajdonságaink versenyében egyelőre nem lehet eldönteni, hogy a mohóság vagy a kényelem áll vezetésre. De mindkettővel sokat tudunk tenni azért, hogy lakhatatlanná tegyük a bolygót. És ne hagyjuk működni a természetet. Mert úgy tűnik, a kényelem utáni sóvárgásunk olyan változó, amire ez a csodálatos rendszer nincsen felkészülve. Bizonyos szempontból abszurd, hogy a túlélésünket leginkább az fenyegeti, hogy annyira jól akarunk élni.

Tovább olvasom
ROXÍNHÁZ – 20 évesek vagyunk

ROXÍNHÁZ – 20 évesek vagyunk2021-02-19

A Kaposvári Roxínháznak 2011 óta szállítjuk az ásványvizet. Ennyire régi ügyfelet bármikor szívesen mutatunk be. A Roxínház esetében viszont kulturális missziót is teljesítünk. Senki előtt nem titok, hogy a színházakat mennyire súlyosan érinti a mostani helyzet. Egy olyan színház esetében, amelyik semmiféle központi támogatásban nem részesül, nem túlzás élet-halál harcról beszélni. Mindenkit arra kérünk: ha teheti, támogassa ezt a harcot és ha mást nem is, a bemutatkozás végén szereplő, “Legyen bármikor karácsony!” c. programjukat olvassa el! Köszönjük!

Tovább olvasom
A vízadagoló, ami felveszi a kesztyűt

A vízadagoló, ami felveszi a kesztyűt2021-01-29

A koronavírus jött és ugyan nem látszott, mégis megváltoztatta a világot. Az élet olyan területein állított új kihívások elé minket, amelyekre korábban sosem gondoltunk kihívásként: hogyan kell szájmaszkban hotdogot enni, bepárásodott szemüvegben is magabiztosnak tűnni és úgy venni le a gumikesztyűt, hogy közben ne érjünk hozzá a kezünkkel? Amit eddig nyugodtan megfogtunk, azt most elkezdtük kerülni vagy legalábbis bizalmatlanul méregetni. A higiénia új, korábban elképzelhetetlen magasságokba emelkedett, a Domestos-os flakont is lefertőtlenítjük, biztos, ami biztos. Erre a helyzetre ad frappáns választ legújabb vízadagolónk.

Tovább olvasom
Bemutatjuk Kaposvár egyik legpatinásabb ügyvédi irodáját

Bemutatjuk Kaposvár egyik legpatinásabb ügyvédi irodáját2021-01-11

Még tavaly év végén támadt az ötletünk, hogy időről-időre bemutatjuk valamelyik partnerünket. A sort a 10. számú Ügyvédi Irodával nyitjuk meg. Nagyon büszkék vagyunk rájuk és mivel voltak olyan kedvesek, hogy egy komplett, kerek bemutatkozást írjanak magukról, az alábbiakban ezt tesszük közzé.

Tovább olvasom
A túlzott vízfogyasztás epiglítiszt okozhat

A túlzott vízfogyasztás epiglítiszt okozhat2020-06-04

Ami szörnyű és borzasztó lenne. Már ha létezne ilyen betegség. De nem létezik. A címet csak azért találtuk ki, mert nagyon jól rávilágít arra a jelenségre, ami csak úgy dübörög a médiában. A lényeg egy mondatban: féltsd az egészséged!

Tovább olvasom
Új szörpök érkeztek a kettes vágányra!

Új szörpök érkeztek a kettes vágányra!2020-03-04

A víz az élet vize, ezt mindenki tudja. Majdnem mindenki. Bár egészen megdöbbentő dolgokat is képesek vagyunk a testünkbe tölteni, annak azért leginkább vízre van szüksége. Sok vízre. Sok tiszta vízre. És az igazság az, hogy ha soha nem innánk mást, csak vizet, a testünk egy pillanatig sem panaszkodna.
Kerestünk a víz mellé valami olyat, ami úgy okoz örömet, hogy utólag nem kell megbánnunk. Így találtunk rá a Fruttamax szörpjeire.

Tovább olvasom
“Behalunk, nehogy belehaljunk!”

“Behalunk, nehogy belehaljunk!”2019-08-05

Nagyszabású figyelemfelkeltő akciót szervezett július végén a Friday for Future nevű környezetvédő szervezet. A magyarul behalásnak elkeresztelt (angolul: die in) demonstráció célja, hogy sok ember egyszerre lefekszik egy adott helyen, a halált imitálva. A cél, hogy felhívják valamire a figyelmet, amiből nagy baj lehet. Ez esetben a klímaváltozásra és annak várható következményeire. A behalásnak ezúttal a Szabadság híd adott helyszínt, a behalók pedig jobbára fiatalok voltak. Mintha ők jobban értenék, éreznék, hogy mekkora a baj.

Tovább olvasom
Vízzel a vizsga is jobban megy

Vízzel a vizsga is jobban megy2019-05-06

A május az év egyik legszebb hónapja. Amikor az időjárás is olyan, amilyennek lennie kellene. És amikor nem kell érettségizni, meg vizsgázni - teszik hozzá sokan nagyot sóhajtva. Fiatalnak lenni fantasztikus, de azért vannak dolgok, amiket kihagynánk. Az érettségit például a többség biztosan. Ez egyelőre sajnos nem szabadon választható. Ha pedig muszáj, akkor viszont tegyünk meg mindent az esélyeink javítására. Egy vizet forgalmazó cég mi mást ajánlhatna ennek érdekében: igyunk sok vizet! Ilyenkor is. Rögvest elmagyarázzuk, miért.

Tovább olvasom